ŚWIAT SMAKÓW ZAKLĘTY W SŁOIKU


Jesień to doskonały okres na przygotowanie najlepszych owoców, aby zachowały smak i zapach lata w słoiku na zimowy czas. Dnia 12 listopada odbyły się zajęcia, których celem było poznanie walorów odżywczych przetworów zrobionych z różnorakich owoców. W trakcie zajęć wychowankowie specjalnych grup wychowawczych rozmawiali o ulubionych przetworach owocowych, a także w trakcie zabawy za pomocą zmysłu, smaku i węchu rozpoznawali przetwory z malin, porzeczek, wiśni, czereśni, jabłek, moreli, brzoskwiń, truskawek, jagód. Wykonywali własnoręcznie etykiety na słoiki z przetworami,  a następnie układali przepisy
na najsmaczniejsze słoiki owocowe.
Organizatorzy/Zdjęcia zrobione aparatem Canon w ramach realizacji programu ,,Laboratoria Przyszłości”: Anna Frączkiewicz, Marta Karpowicz

Skip to content